Nová Multistrada V4 - Bezpečnější než kdy předtím

15.10. 2020

Motorka s radarem

Nová Multistrada V4 se blíží svému odhalení. Již nyní víme, že modelový rok 2021 bude opět o něco dál, než jeho předchůdce. Například půjde o zcela první motocykl s radarovou technologií. Ta byla vyvinuta společně s firmou Bosch a měla by přinést motorkáři větší úroveň komfortu a především bezpečnosti. Radary budou na motorce umístěny vpředu a vzadu. 

K čemu radary?

Přední radar bude sloužit adaptivnímu tempomatu, takže již nebudete muset tolik kontrolovat před vámi jedoucí vozidlo. Oproti tomu zadní radar bude hlídat mrtvé úhly. Zjištěné informace bude radar ihned předávat přímo vám. Radary jsou součástí Ducati programu Safety road map 2025, který postupně integruje nové bezpečností technologie do všech svých modelů.

Další novinky

Faceliftem prošla celá přední kapotáž, osazeny byly o nové all-LED světlomety. Na nové Multistradě V4 najdeme můžeme vypozorovat i nový pomocný mřížový rám nebo zadní oboustranně kyvnou vidlici.

Co ale všechny zajímá nejvíce? Ano, Multistrada V4 dostane nový motor! Jmenuje se V4 Granturismo s objemem 1158 ccm, 4 válce, 90°, kompresní poměr 14:1, výkon 125 kW = 170 koní, točivý moment 125 Nm.

Kdy přijde odhalení?

Nová Multistrada V4 bude slavnostně odhalena u příležitosti představení nových motocyklů Ducati pro rok 2021 4. listopadu 2020. Dle prvotních informací by měla být nová Multistrada dostupná v České republice začátkem prosince 2020.

MOTORKY ZAJÍMAVOSTI